2008-07-19

Pasaulio be tabako vizija

Civilizuotas pasaulis lėtai, bet nuosekliai išsivaduoja nuo tabako priklausomybės.

Pasak VŽ, Airijai atstovaujanti Europos Parlamento narė Avril Doyle per artimiausius penkiolika metų siūlo visiškai uždrausti prekybą tabaku. Jau paskelbta apie planus visose ES valstybėse suvienodinti ir padidinti mokesčius cigaretėms. Airijos frakcijos vadovė teigia, kad uždraudus prekybą tabaku bus galima išvengti tabako kompanijų spaudimo, daromo politikams.

Tikiuosi ateis tokia diena, kai tabakas bus draudžiamas kaip ir kiti narkotikai. Tačiau abejoju ar tai įvyks per 15 metų. Ką daryti tiems, kas yra labai įklimpę?

Galėtų nedelsiant uždrausti bet kokį marketingą. Net ir pateikimą matomoje prekybos vietoje ir patraukliai atrodančius pakelius. Būtų visi pakeliai iš nebalinto antrinio popieriaus su juodais užrašais vienodu šriftu ir pardavinėjami tik iš stalčiaus, kuris būtų atidaromas tik pirkėjui paprašius.

Vaistinėje su narkologo receptu istoriniams rūkoriams cigaretės turėtų būti parduodamos ir vėliau. Negali direktyva nurodyti visiems pasveikti.

Visuomenė neturi teisės apgaudinėti savo narių. Kalbame apie saugų vartojimą. Teigiame, kad daugybė tarnybų rūpinasi, kad parduotuvėje parduodamos prekės būtų saugios vartotojui. Ir tuo pačiu metu patogiai prie kasos pardavinėjame prekes, kurios užmuša pusę savo mėgėjų...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą